Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Vent venligst...
Kurven er tom...
20.februar 2020

Hvad er Prostata?

Prostatamassage gør dig ikke mindre maskulin

Det er på tide, at vi lærer at slappe af, når det kommer til prostatamassage. Der er rigtig mange fordomme og misforståelser omkring denne fornøjelige og ret ufarlige aktivitet.
”Det er kun sådan noget bøsser gør, ikke rigtige mænd!”
”Det er kun svage mænd, der kan lide den slags!”
”Man bliver mindre mandig, hvis man gør det,” og så videre.

I virkeligheden afslører mange mænds holdning til prostatamassage nogle dybereliggende problemer: At der i mange menneskers hoveder er en facitliste over ting mænd må kunne lide, og at frygten overfor en smule stimulans i endetarmen understøtter homofobiske fejlslutninger.
Der er naturligvis intet automatisk lighedstegn mellem homoseksualitet og fornøjelsen ved at få stimuleret prostata – eller andre former for analsex. Alle mænd, underordnet seksuelle præferencer, har en prostata, og i teorien er vi lige følsomme når det kommer til at få masseret den. Det er reelt set kun et spørgsmål om mental modvilje, der gør om man nyder det eller ej.

En anden forklaring på, hvorfor så mange fra starten helt udelukker overhovedet at afprøve det, er opfattelsen af kvindens rolle i sengen. Kvinder og mænd er generelt lige slemme til at anse kvinden som den passive modtager i sex, ikke som en agerende partner. Mange mænd har det derfor ekstra svært med at acceptere prostatastimulering. Det er et brud på en meningsløs norm om, at kvinder skal tage imod, ikke dele ud.
 

Hvad er prostata?

Prostata er en kastanjeformet kirtel, der sidder bag kønsbenet og umiddelbart under urinblæren. Den er ikke særlig stor, godt to centimeter i diameter, men vokser sig større når man bliver ældre – som regel mellem man er 45 og 55 år gammel. Prostata er med til at producere alkalisk sædvæske, der binder din sæd sammen og hjælper den med at overleve længere tid inde i kvinden. Den er også medvirkende til at lave selve sprøjteeffekten, når du får orgasme.
Udover disse vigtige opgaver udfører prostataen også et fjerde stykke arbejde, hvis man lader den gøre det: Nydelse. Prostataen er enormt følsom, og bliver ofte beskrevet som mændenes svar på kvindernes G-punkt. Problemet for mange mænd er dog, at den letteste vej til prostata er gennem endetarmen.

Endetarmen ligger tæt op ad prostata. Man skal som regel mellem fem og ti centimeter ind i endetarmen, fra anusåbningen, før man når til en form for knæk. Endetarmen fortsætter opad, og ret forude befinder prostata sig. Det er muligt at nå sin egen prostata med en finger, men det er lettere med en partners hjælp og med brug af speciallavet sexlegetøj.

Mænd der har nedsat følsomhed i pikken, på grund af omskæring eller sygdomme, kan finde en stor fordel i prostatastimulering. Mange oplever nemlig at prostatamassage er et effektivt værktøj, når man vil opretholde sin erektion.


En synd ikke at udnytte det

Det faktum at vi alle sammen er udstyret på denne finurlige måde, burde jo for længst have gjort prostatastimulering fuldt ud acceptabelt og udbredt. Sådan er det desværre ikke, hvilket nok skyldes heteroseksuelle mænds samfundsskabte frygt for at fremstå som homoseksuelle. Som med alt andet, der har med sex at gøre, må man huske at det er en leg vi leger. Selv hvis du tænder på at en kvinde dominerer dig analt, er det jo ikke noget du 1) behøver at skamme dig over eller 2) nogensinde behøver at tage med ud fra soveværelset.

Ikke at stimulering af prostata overhovedet behøver at have noget med dominans at gøre. Det er i al sin enkelhed blot en fysisk behagelig aktivitet. Man behøver ikke at måle den på en magt-skala. Der er teknisk set ikke den store forskel fra prostatamassage til at blive kløet på ryggen. Det er lignende receptorer i hjernen der aktiveres, og de samme kemikalier der heraf udskilles.

Som sagt er det muligt, især ved hjælp af legetøj, selv at stimulere sin prostata. Jeg anbefaler at du selv prøver dig frem, hvis du er usikker på hvordan din partner vil reagere, eller føler dig ukomfortabel med at dele den slags med andre. Det kan sagtens være noget man har helt for sig selv, og det gør onani betragteligt sjovere!

Det vigtigste er dog, at du aldrig må føle dig ensom med eller skamfuld over din lyst til prostatamassage. Du er meget langt fra den eneste, og naturen har nu engang udstyret os med et fantastisk G-punkt, som der er nem adgang til gennem anus. Det ville nærmest være synd, ikke at udnytte det.
 
Læs mere om den praktiske side af prostatamassage i Martins guide, 'Stimulering af Prostata'
 

Skrevet af:
Martin Schjönning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag

Gode tilbud • Konkurrencer • Information om arrangementer • Tips og tricks til dit sexliv
Information om nye produkter • Og meget mere fra din foretrukne sexshop