Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Vent venligst...
Kurven er tom...
21.august 2020

Tantramassage

Hvad er tantramassage?
En tantramassage, er en blid oliemassage, som primært handler om nærvær, og om at få åbnet op for følelser og seksualitet.
Massagen kan løsne op for seksuelle eller følelsesmæssige traumer, eller bare nydes som velvære.
Parforhold kan styrkes med en par-massage. Enten, hvor hver part modtager en professionel tantramassage, og bagefter deler roen, nærværet og den seksuelle energi, til at komme helt tæt på hinanden. Eller hvor parret masserer hinanden. Der findes mange steder, som tilbyder undervisning for par, som gerne vil have mere nærvær og intimitet i deres forhold.
 
Fælles for næsten alle tantramassager er at:
 
• Modtager er nøgen.
• Der masseres med olie.
• Massagen er 100 % envejs fra giver til modtager.
• Massagen foregår i dybt nærvær og respekt.
• Der er ingen krav eller forventninger til modtager.
• Massagen har stor intimitet.
• Der arbejdes med energier, særligt den seksuelle energi.
• Kønsdelene regnes som en naturlig del af kroppen og bliver også masseret. Modtagers grænser vil dog altid blive respekteret.
• Der foregår en stor grad af spiritualitet og healing i massagen.
• Der indgår IKKE sædafgang eller klitorisorgasme.
 
I en tantramassage, kan for kvinder, indgå en indvendig massage af skeden og skamlæberne. For mænd kan indgå massage af penis, og en indvendig massage af prostata.
Mange mænd har utroligt meget skam forbundet med anus. Skam, hvis de mærker seksuel lyst omkring anus, og en angst for at være homoseksuel, fordi disse følelser opstår. Anatomien er ens, om man er heteroseksuel eller homoseksuel, og der ER virkelig mange nervetråde omkring anus, og ALLE mænd har en prostata, som er meget følsom.
En prostatamassage og en snak med massøren kan forløse en masse skam og frigøre klienten for denne.
 
Det kan virke meget grænseoverskridende at blive masseret intimt, men det er vigtigt at huske på, at en tantramassør altid betragter hele kroppen, og alle dens dele ens. Massøren betragter ikke handlingen som seksuel.
Massage på denne måde, kan give en helt speciel oplevelse, fordi en masse seksuel energi bliver frigivet, uden at man har sex.
 
Massager kan foregå på briks, på en madras på gulvet, eller bare et håndklæde på spisebordet.
Ved en madras på gulvet, er massøren i tæt fysisk kontakt med modtageren. På denne måde kan massagen opleves symbiotisk, men måske også grænseoverskridende. Især hvis det er første gang du er hos en tantramassør. 
Andre steder foregår det på en briks. Jeg vil mene at dette giver modtager langt bedre mulighed for at gå ind i sig selv, mærke sig selv, og at give slip på omverdenen.
 
Forskellige massører, Forskellige massager
Indenfor tantraverdenen snakkes der tit om hvad ”rigtig Tantramassage” er. Der er mange varianter og flere ”skoler” og guruer. Der bliver også talt om ”forskellige farver handsker”, alt efter hvor seksuel den er.
Den helt rigtige tantramassage, er ganske enkelt, den der passer dig bedst.
 
Jeg vil anbefale at man læser grundigt på en tantramassørs hjemmeside og stiller spørgsmål til ham eller hende, eller evt. ringer, og får en snak om, hvad massøren kan tilbyde, og lægger vægt på i sin massage. Det er også meget vigtigt, at du får fortalt, hvad dine forventninger er, og hvad du gerne vil opnå. Hvis forventningerne er helt afstemte på forhånd, vil du få den absolut bedste oplevelse.

Hvis massagen skal være et led i at afhjælpe konkrete problemstillinger, kan det være en god idé, at kombinere behandlingen med en sexologsamtale, og få tilrettelagt et individuelt forløb.
 
Eksempler på forskellige massagevarianter

Nogle massager har rod i TAO, en meget gammel kinesisk filosofi, der blandt andet bygger på Yin og Yan. Der kan indgå akupressur, massage, tryk på meridianpunkter med seksualitet, blid sensuel massage. Formålet er at løsne for at energien i kroppen kan flyde og dermed vil modtageren få mere velvære, energi, lyst og kroppen vil få det bedre.
Alle massager betragtes som et møde mellem to mennesker. I mødet skal alle fordomme forsvinde, historien eksisterer ikke, fremtiden er der ikke og kun nuet tæller. Alt hvad modtageren tror om tantramassage eller hvad modtageren forventer at få ud af den, kan kastes bort. Mange har gjort sig en masse tanker om tantramassage inden de er kommet og alle disse tanker skal lægges til side for ingen kan vide præcist, hvad der kommer ud af tantramassagen. 
Den indledende samtale, er den vigtigste del. Samtalen gennemgår massagen samt det modtageren har på hjerte.
Massagen deles ofte op i de tre farver: Hvid, gul og rød.
 
HVID massage
Massagen foregår med tøj på. Som minimum har modtager trusser og bh på og massøren har også tøj på. Der bruges blide berøringer over hele kroppen. Der masseres ikke på kønsorganer. Nærhed, kærlighed og intimitet er til stede med dyb respekt for modtagers grænser. Denne massage egner sig godt til folk der har været udsat for overgreb. På denne måde opbygges tillid og overgrebet kan bearbejdes af modtageren. Denne massage kan indgå i et forløb hvor næste skridt er en gul massage.
GUL massage
Massagen foregår uden tøj. Hvis modtager ønsker det, har massøren underbenklæder på. Men da hver massage er et møde mellem to mennesker, vil de mødes på lige fod, hvis de begge er nøgne. Der gives en helkrops oliemassage hvor massage af kønnet også indgår. Indvendig massage kan også gives her. Massagen af kønnet kan fravælges af modtager, idet grænser altid overholdes.
RØD massage
Som gul. Men denne massage kan indeholde større fokus på det seksuelle og indeholde en form for blid sex. Massøren kan vælge at bruge sit køn til indvendig massage. Hvis der på forhånd er aftalt en gul massage, bliver den aldrig lavet om til en rød undervejs, selv om modtageren skulle ønske det. Det er massørens ansvar at grænser overholdes, også selv om modtager skulle ønske noget andet undervejs.

Andre massager foregår på briks. Massøren har som regel en fremgangsmåde, som han eller hun holder fast i, og bruger  inden for den ramme sin intuition og fornemmelse for modtageren. Det er modtageren det handler om, ikke massøren.

Massøren sørger først for de praktiske forberedelser. At rummet er rent, behageligt og varmt, at olien bliver varmet op og at der er rene håndklæder klar.
Når klienten kommer, har klienten og massøren en samtale. Den kan være på en halv til en hel time, alt efter hvad i kommer til at snakke om. Klienten fortæller om, hvad han eller hun gerne vil have ud af massagen. Et typisk ønske, er mere fred i hovedet og at komme ned i kroppen, og koble helt fra. Massøren fortæller om massagen og spørger til grænser og andre fysiske og mentale ting som er nødvendigt at vide. For eksempel, er det ikke alle kvinder som ønsker indvendig massage, og ikke alle mænd, som ønsker en penis- eller prostatamassage.
 
Før massagen kan en kort meditation give en god jordforbindelse og klienten kan fokusere indad.
Klienten ligger på ryggen først. Massøren lægger en hånd på hjertet og beder klienten om at trække vejret.
Traumer, følelser og blokeringer bearbejdes bedst gennem vejrtrækningen, så det er helt afgørende at trække vejret godt.
Der masseres med varm olie i langsomme, blide bevægelser. Mave, bryst og ben masseres her.
Massagen åbner for vores stærkeste kraft, seksualiteten. Ved hjælp af den, kommer man meget dybt ind i klientens følelser. Der kan komme mange følelser op til overfladen, og klienten er meget sårbar. Det er massørens opgave, at rumme alle klientens følelser. Sorg, skam, vrede, lyst og liderlighed. Alt dette skal rummes, og alle følelser og reaktioner, skal have frit løb.
Klienten vender sig om, og ryggen masseres. Der sidder ofte mange seksuelle følelser i ballerne (og ja, følelserne sidder i kroppen og ikke i hovedet). Derfor gives ofte en kraftigere massage her. Dette løsner, frigør og øger den seksuelle kraft. 
Hele kroppen masseres i den dybeste kærlighed. Massøren ”lytter” til kroppen. Nogle massager handler meget om fødderne, andre om ryggen og ballerne. Der er ikke to massager der er ens.
 
Klienten vender sig igen om på ryggen igen. Kønsdelene bliver masseret grundigt. Som regel føler klienten stor seksuel lyst. Den seksuelle kraft der bygges op, masseres ud i hele kroppen. Hele kroppen bliver en smeltedigel af gode følelser, gode hormoner og dette har en healende virkning på både krop og sind.
Som mand er det helt normalt at få rejsning. Om den er slap, halvslap, halvstiv eller stiv er helt i orden. Det handler ikke om at præstere, og dit køn vil tage den form, som den ønsker. Lyst og tændthed er naturlige følelser. Det handler ikke om at opnå udløsning eller orgasme, skulle det ske, er det i orden, men det er ikke noget man kan ”bestille”.

Hvis det er aftalt, kan der masseres indvendig i skeden. Men dette gøres kun hvis kvinden er klar til det. Ofte vil massøren undlade skedemassagen, selvom det var aftalt. Kvinden skal være klar til det. ”Man går kun ind, hvis man er inviteret”. Et godt udtryk. Hvordan kan man vide det? Hvis hun er meget våd, er det et godt tegn. Hvis hun åbner sig og gør plads, er det et godt tegn. Men i bund og grund skal massøren fornemme situationen. Er det ikke aftalt på forhånd, vil der aldrig gives indvendig massage.
Efter massagen har klienten og massøren en kort samtale. Klienten får lov til at blive i den glade kropslige tilstand han eller hun er kommet i. Den kan sagtens vare flere dage.
 
Hvad får man ud af en tantramassage ?
De mest almindelige tilbagemeldinger fra klienterne er:

• Bedre kontakt med min seksualitet og min krop generelt.
• Afslappet følelse bagefter, ubeskriveligt afslappet. Langt mere afslappende end efter traditionel massage.
• Bedre til at være til stede
• Uden tvivl stress reducerende. Man får slukket for tankemylderet.
• Musklerne bliver afspændte. Traditionel massage kan godt stresse kroppen. Og selvom det er behageligt, er tantra langt bedre til at få musklerne til at slappe af i stedet for at stresse op.
• Nærvær. Jeg har følt mig elsket, ikke i romantisk forstand, men jeg har følt, at hver eneste del af min krop er blevet elsket og forkælet.
• Langtidsvirkning? Tjaaa....jeg har fået lyst til mere, kan godt blive afhængig. Men bortset fra det, så har det givet mig en langt bedre forståelse af min krops mekanismer og min seksualitet. Det har gjort det lettere for mig at nyde nærvær, uden hele tiden at synes, at jeg skal give tilbage samtidig”
• Massagen kan afhjælpe rejsningsproblemer, for tidlig/sen udløsning, manglende lyst, underlivssmerter, vaginisme og incest- og overgrebsproblematikker.
• Tantramassage kan afhjælpe på smerter helt generelt og har især god effekt på kroniske smerter. Her kan massagen give såvel lindring for de konstante smerter samt evt. løsne op for de følelsesmæssige konflikter der er med til at skabe smerterne.
• Mange klienter siger at tantramassage er bedre end sex, og at den energi der normalt ville komme ud i en udløsning, i stedet for forplanter sig i hele kroppen til en indre orgasme.
• Tantramassage er en utrolig behagelig oplevelse.
 
Det er svært at beskrive en tantramassage. Følelsen og fornemmelsen er helt individuel, og oplevelsen af en session er forskellig hver gang.
Jeg kan på det varmeste opfordre til, at du prøver selv. Din krop og din sjæl er dine følgesvende hele livet, og du har ikke mulighed for at bytte dem ud. Så pas godt på dig selv, og sørg for at have det godt...

God fornøjelse

 


Skrevet af:
Redaktionen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag

Gode tilbud • Konkurrencer • Information om arrangementer • Tips og tricks til dit sexliv
Information om nye produkter • Og meget mere fra din foretrukne sexshop