Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Vent venligst...
Kurven er tom...
21.oktober 2020

Sex og graviditet

Fakta om sex og graviditet

  • Du kan som udgangspunkt have sex under hele din graviditet.
  • Hormonelle forandringer kan skabe forskellig lyst både under og efter graviditet.
  • Det er ligegyldigt hvor meget sex du har under graviditeten. Samleje får ikke fødslen til at gå tidligere i gang.
  • Man fraråder samleje ved blødning fra skeden på grund af moderkageløsning.

Kilde: Patienthåndbogen

Kan man have sex som gravid?

Sex graviditetNår man er gravid oplever man ofte, at der er en del som man ikke bør gøre. Man vil jo gerne passe på at ens barn ikke lider nogen overlast og man ikke gør noget uhensigtsmæssigt. Men det betyder for mange også, at de vælger at undvære sex eller samleje. Der er nemlig en gammel misforståelse om, at det kan skade fosteret, hvis man har sex under graviditeten. Men det er en stor fejl, for det er ikke spor skadeligt for fosteret og det kan faktisk være sundt for dig at holde sexlivet ved lige under din graviditet. Kvinder der har orgasmer under graviditeten kan nyde godt af beroligende hormoner og et sundere blodomløb, og disse fordele kan fosteret naturligvis også nyde godt af. Så der er altså ingen grund til at gå i cølibat under din graviditet. Medmindre din læge eller sundhedsplejerske har en god grund, er det på alle måder sikkert for dig at have samleje, selvom du er gravid.

 

Slå dig løs så længe det føles godt

Der er nogen, der frygter at barnet kan ”høre” sex og dirty talk, når man når til tredje trimester. Det er da også rigtigt nok, at barnet kan høre hvad der foregår. Men den gode nyhed er, at alle lyde er meget dæmpede og uanset, hvor fantastisk en hørelse barnet måtte have, kan det på ingen måde forstå jeres dirty talk, uanset sproget.

Men du skal ikke føle at der er noget galt med dig, hvis du ikke er spor interesseret i sex under din graviditet. Især ikke når man når det tredje trimester. Det er helt normalt og kan være alt fra hormoner til tilvænningen til ens kropsstørrelse. Det bedste tidspunkt for sex under graviditeten er under andet trimester, for så er det langt det meste af morgenkvalmen forsvundet, og man er endnu ikke blevet så stor, at det kan være besværligt og akavet. Men det er naturligvis noget, der kan variere fra person til person. Derfor er det vigtigt at huske på følgende, da det gør sig gældende uanset om man er gravid eller ej: Al sex er god sex, så længe det føles godt for begge parter.

Sex og graviditetUnder ens graviditet kan man nemt opleve en vis forvirring i ens krop, da hormonerne ofte går helt amok. Det betyder at man det ene øjeblik kan være enormt liderlig og hungrer efter sex, og det andet føler man afsky og har ingen lyst til sex. Du skal blot huske på, at man kan sagtens være gravid og seksuelt aktiv på samme tid.

 

Hvordan føles det at have sex under graviditeten?

Grundet de hormonelle udsving under en graviditet, oplever mange, at de ikke føler sig så stramme som de plejer. Dette kan der være mange årsager til. Det kan f.eks. være på grund af man ofte bliver mere ”våd”, men det kan også være, at der sker hormonelle ændringer. Omvendt kan man også føle sig strammere og mere følsom, hvilket ofte skyldes at ens bækkenbundsmuskler strammes. Dette kan gøre penetration ubehageligt og det er derfor vigtigt, at I er forsigtige, så det føles dejligt, for begge parter.

Uanset hvad er det en god ide at starte forsigtigt og varme op med forspil og en masse intimt nærvær, før man har samleje. Man kan naturligvis også dyrker andre former for sex, der ikke kræver penetration. Husk blot på, at du på ingen måde er alene og at millioner af kvinder oplever det samme. Derfor kan man altid finde gode råd og støtte blandt andre gravide.

En lille del af gravide kvinder, oplever at de nemmere får orgasmer under deres graviditet. Faktisk er der en del kvinder, der oplever deres første orgasmer under graviditeten på grund af det forbedrede blodomløb og et større antal hormoner. Nemmere orgasmer lyder jo nok ikke så dårligt og hvis du er en af de heldige, så skal du endelig sørge for at nyde det. Især fordi det nemt kan ændre sig, da din krop konstant ændrer sig under din graviditet. Så hver gang I har samleje, kan føles forskellig under graviditeten.

Sex og graviditetHvis du oplever at din seksuelle appetit bliver øget og at du simpelthen ikke kan stilles, så skal du ikke blive bekymret. Under din graviditet kan du opleve at dit blodomløb øges med op til 50 procent. Det betyder at dine kønsdele bliver påvirkede og at du kan opleve alt fra irritation, nydelse eller en blanding af disse. Så mærk efter om du bliver mere følsom da det kan lede til bedre sex, men potentielt ubehag kan også opstå.

Slutteligt kan du kan du opleve at resten af din krop også bliver mere følsom. Som du ved bliver dine bryster større, så der kan blive produceret masser af mælk til barnet. Men det kan også betyde, at de bliver mere følsomme og erogene. Det er jo bare lækkert, hvis man i forvejen holder meget af sex, der involverer brysterne.

Du skal lytte til din krop og dine egne lyster. Hvis du gerne vil have mare sex end normalt, så gør det. Hvis du ikke er interesseret, så lad være. Uanset hvad er sex ikke usundt under graviditeten og derfor skal man ikke frygte noget.

Der er dog et enkelt forhold, du skal være opmærksom på. Blødninger fra skeden. Oplever du blødninger fra skeden, bør du afholde dig fra at have samleje/penetration. Det er ikke for meget (eller lidt) sex, der kan skabe disse blødninger fra skeden, men derimod ofte moderkageløsning.

Sexstillinger gravid

Når det kommer til, sexstilligner under graviditeten er det en god ide at holde sig til dem, der sikrer at der ikke kommer for meget pres på maven. Disse vil være mere komfortable for både dig og din partner. Men det er også bedst at undgå sexstillinger, hvor du ligger på ryggen da man ellers kan opleve at blodomløbet hæmmes og man kan blive svimmel.

Mange vælger doggy style, da det giver mindst muligt pres på maven. Men man kan i princippet anvende alle stillinger, bare det føles behageligt.

sex gravidHvis det skal være rigtigt komfortabelt anbefaler vi, at man investerer i sexpuder eller lignende, der kan give bedre støtte under sex. Hos Belugi finder du forskellige sexgynger og postionspuder, der kan gøre sex og samleje mere behageligt. Glidecreme og sexlegetøj er også en rigtig god ide, da det især under tredje trimester kan være lidt upraktisk med almindeligt samleje. Det er dog heller ikke nødvendigt med penetration for at have god sex. Fokuser på at stimulere klitoris, giv et lille smæk i numsen og dyrk eventuelt analsex. Det er kun jeres fantasi der sætter grænser. Husk blot på, at sexstillinger under graviditet skal være skånsomme for maven.

Træning af bækkenbunden under graviditeten

Under hele graviditeten kan du med fordel træne dine bækkenbundsmuskulatur. Det gør du ved hjælp af bækkenbundskugler. Bækkenbundskugler giver dig et strammere underliv, som du skal bruge når barnet fødes. Men det hjælper også i forhold til sex under graviditeten. En stærk bækkenbund giver ofte lyst til mere sex - og mange mænd synes, det er dejligt, at deres partner er i stand til at stramme om penis. Du kan kan se Belugis udvalg af bækkenbundskugler her. 

Graviditet og sexlegetøj

Som med alt andet under graviditeten skal du mærke dig frem til hvad du synes er dejligt. Og du skal huske på, at dine følelser konstant kan ændre sig. Så selvom du vil elske din dildo den ene dag, kan du sagtens have lyst til noget helt andet næste gang, at du føler dig ophidset. Sexlegetøj er IKKE farligt at anvende under graviditeten. Så lang tid, at du kan mærke det føles dejligt, kan du bruge sexlegetøj alt det du lyster. Det skader hverken foster eller dig - men dine orgasmer udløser endorfiner, der gør dig i bedre humør. Det er godt for både mor og barn.

Der er tidligere skrevet artikler om, at man skal undgå sexlegetøj hvis det indeholder ftalater. Hos Belugi har vi intet sexlegetøj til invortes brug, der indeholder ftalater. Så du kan roligt shoppe løs og nyde dit sexlegetøj under din graviditet. 

 


Skrevet af:
Redaktionen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag

Gode tilbud • Konkurrencer • Information om arrangementer • Tips og tricks til dit sexliv
Information om nye produkter • Og meget mere fra din foretrukne sexshop