Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Vent venligst...
Kurven er tom...
05.april 2020

Prostatamassage

Guide til Prostatamassage

Prostatamassage er en dybt undervurderet seksuel aktivitet. Det er en direkte fysisk og håndgribelig nydelse, der er tale om, som du kan nyde i enrum, om man så må sige. Men også mere end det. Det er en utroligt intim ting, som du kan dele med din partner. I denne guide gennemgår jeg alt du behøver at vide, for at komme godt i gang med prostatamassage.

Først og fremmest handler det om at slappe af og være åben overfor nye ideer og måder at nyde på. Det kan godt være en overvindelse for en mand, at skulle acceptere anal stimulering overhovedet. At få stukket noget op i sig første gang, kræver at man hviler ret meget i sig selv og stoler på sin partner. Det kan være en fordel, hvis du er ukomfortabel med at dele lige præcis denne lyst med andre, at påbegynde eksperimenterne alene. Hvis du hellere vil udleve din nyfundne lyst med din partner fra starten af, passer guidens punkter også til det.

 

Renlighed

En af de mange grunde til at anus er tabu, er nødvendigvis at det er der vores afføring kommer ud. Fæces er fyldt med bakterier og lugter som bekendt ikke ligefrem af roser. Anus betragtes derfor som beskidt og profant, også selvom de fleste af os ikke har afføring liggende i endetarmen hele tiden. Heldigvis findes der en let måde at udrense tarmen på, hvis man vil være helt sikker på at undgå små uheld: Skyllepumper.

Dette simple stykke værktøj kendes også som udskylningsbolde eller lavementpumper. Princippet er såre enkelt. Pumpen består grundlæggende af to dele, en gummibold og et mundstykke. Nogle modeller har nogle ekstra features eller flere dysser at vælge imellem, men i udgangspunktet kan man nøjes med en standard pumpe.

Gummibolden fyldes med vand. Sørg for at vandet er omtrent kropstemperatur, da både for koldt og for varmt vand kan være ganske ubehageligt. Når bolden er fyldt, samler du pumpen. Sæt dig på et toilet eller stil dig i brusekabinen – hvad du end synes er nemmest. Før mundstykket to-tre centimeter op i anus. Dette kan gøres lettere med et par dråber vandbaseret glidecreme. Pres nu bolden sammen, så vandet skydes op i endetarmen. Træk pumpen ud igen.

Vandet finder som regel selv ud, men nogle gange er man nødt til at presse lidt. Gentag denne proces indtil vandet der kommer ud, er helt rent. Nogle gange er det rent i første hug, andre gange skal der tre eller fire skylninger til – det er lidt afhængigt af hvornår du sidst har spist, sidst har været på toilettet, dit generelle stofskifte og så videre. Bemærk at mange af de bakterier du skyller ud, faktisk er godartede og nødvendige for at bevare en sund tarmflora. Det er derfor ikke så godt at rense sig ud for ofte. Der skal helst gå mindst en uge imellem hver skylning.

 

Indledende øvelser

Udskylningen er naturligvis helt valgfri og afhængig af hvad du føler dig tilpas med. Noget helt andet er næste trin, opvarmningen, der må betragtes som obligatorisk, i hvert fald de første par gange. Opvarmningen er på den ene side mental. Det er vigtigt at slappe af i hovedet, for at slappe af i kroppen. Og det er essentielt at slappe af i kroppen og lære dens signaler at kende.

Mennesket har to ringmuskler, den ydre og den indre. Den ydre er den der udgør anusåbningen, og den kan du selv kontrollere. Den indre er autonom. Kontrol over den ydre ringmuskel er noget du kan træne dig til, ligesom du kan træne dine rygmuskler eller dine biceps. Du træner ringmusklen ved at bruge forskelligt sexlegetøj eller fingrene.

Jeg anbefaler at starte meget småt, med en enkelt finger eller et smalt stykke legetøj. Det er svært at forudsige hvor grænseoverskridende en oplevelse det er, første gang man penetreres analt. Glidecreme er nærmest en nødvendighed, lige meget om du bruger et plug eller en finger. Smør både anusåbning og legetøjet/fingeren grundigt, inden du stikker noget op.

Herunder gennemgår jeg først forskellige former for glidecreme og derefter et udvalg af legetøj, der er lavet til begyndere. Nederst i artiklen har jeg samlet de allerbedste begynderprodukter i Belugis sortiment – både skyllepumper og det legetøj jeg nævner løbende. Legetøjet har alt sammen min personlige anbefaling.

 

Glidecremer

Der findes en uoverskuelig mængde af forskellige glidecremer. De kan dog, i dette tilfælde skæres ned til de tre vigtigste kategorier. Den mest udbredte er vandbaseret glidecreme, som er den man fører på normale apoteker. Der er dog stor forskel på de enkelte mærker, blandt andet på hvor længe de virker, hvor meget de smører og om de ”smuldrer” eller ej, når de tørrer ind. Vandbaseret glidecreme er det bedste til legetøj med silikone- og PVC-overflader. Det er også fint nok at anvende til fingre, men ikke det bedste.

Silikonebaseret glidecreme holder generelt længere og smører også bedre end vandbaseret. Det optager også kropsvarme på en mere effektiv måde end vandbaseret creme gør, og er derfor mere behageligt mod huden. Desværre er der en risiko for at silikoneglidecremen og dit sexlegetøj bliver kemisk uenige, og at cremen ødelægger overfladen på legetøjet. Hold derfor silikonebaseret creme langt borte fra gummi-, silikone-, jelly- og plastiklegetøj, men brug det endelig på ting af glas, træ, metal og keramik.

Den sidste slags er en række varianter af silikonebaseret creme, der indeholder muskelafslappende stoffer. Det er ikke bedøvelsesmidler, og du vil ikke miste følsomheden. Cremen hjælper dig blot til at afslappe ringmusklen, og kan være en enorm hjælp for nybegyndere og bestemt også for mere erfarne folk. Ligesom almindelig silikonecreme holder disse cremer sig aktive i længere tid end vandbaserede typer, og der gælder de samme begrænsninger for anvendelse på sexlegetøj.

 

Plugs

Butt-plugs kan skaffes i utallige udformninger og størrelser, og har man mod på at udforske dette felt, er der masser af sjove og spændende oplevelser i vente. Jeg vil nøjes med at fremhæve de plugs der er bedst for de nysgerrige nybegyndere her.

Det klassiske plug består af en kegleformet del, der skal føres ind i anus. Under den er der en indsnævring, som ringmusklen automatisk lukker sig om. Nederst sidder foden, der stopper plugget fra at fortsætte op i dig. Det er virkelig vigtigt at anallegetøj har denne indsnævring! Tarmen slutter nemlig ikke lige med det samme, og rigtig mange mennesker ender på skadestuen hvert år, fordi de har brugt helt forkerte ting til analstimulering. Ting, der bogstaveligt talt er forsvundet op i dem og skal opereres ud.

Jeg anbefaler at du starter med et træningssæt af disse kegleformede plugs. Der er som regel tre plugs af varierende størrelser i sådan et sæt. Så kan du selv i ro og mag eksperimentere sig frem til den foretrukne størrelse og gradvist udvide dig – med brug af rigeligt glidecreme. Kegleplugs er næsten altid lavet af latex eller silikone. Hvis du gerne vil lægge ud med en silikonebaseret, muskelafslappende creme, vil jeg anbefale et stålplug, helst et der er formgivet specifikt til prostatamassage. Du kan lægge stålplugget i varmt vand inden brug, så det optager varmen. Det virker nemlig også afslappende i sig selv.

 

Vibratorer

Højdepunktet af prostatamassage, vil mange påstå, er når man får sat vibrationerne til. Der er nogen som det simpelthen er for voldsomt for, men langt de fleste synes det er helt fantastisk. Ligesom med almindelige plugs er udbuddet af prostatavibratorer kolossalt, og jeg har skåret helt ind til benet her.

Der findes flere producenter der laver prostatavibratorer, der ligner et lidt sammenkrøllet L. Den krumme del skal føres ind i anus, og er designet så den bedst muligt rammer prostata. Nedenunder sidder en vibratormotor, der som regel kontrolleres med en enkelt knap. Vibratoren rammer også bagsiden af pungen, hvilket sender mange mænd i den syvende himmel. L-vibratorerne kommer i mange størrelser – nedenfor anbefaler jeg den bedste til de nystartede.

Analkugler med og uden vibrator er en god måde at udforske sig selv yderligere på. De sidder generelt på en fleksibel stav, og kuglerne bliver gradvist større, jo længere man presser staven op. Det er altså både et nydelsesværktøj og en slags målestok for hvor stort legetøj du har mod på at anvende.

 

Godt i gang

Når du skal rigtigt i gang, og du føler dig parat til at tage det sidste skridt, skal du huske at være varsom. Afslappende creme og opvarmede plugs er gode hjælpemidler, men når det gælder, er det hele et spørgsmål om at du kan slappe af. Det lykkes måske ikke at få et plug op i første forsøg. Måske din partners fingre er for korte til at nå din prostata, der kan sidde så langt som ti centimeter eller mere fra anus. Husk hele tiden, at det er en leg. Lykkes det ikke denne gang, så prøv igen senere.

Når du bruger plugs solo er det allermest rart hvis du kan sidde på det, og rykke frem og tilbage, mens du onanerer. Det kræver til øvelse, men det er absolut besværet værd. Mange plugs og dildoer har sugekopper i bunden, der gør denne øvelse en del nemmere. For mange mænd er det dog rigeligt at have et vibratorplug siddende stationært. En anden smart ting ved indsnævringen på ordentlige plugs er, at man har næsten fuld bevægelsesfrihed, mens ringmusklen holder plugget på plads. Du kan derfor sagtens nyde din partner imens – på alskens sjove måder. Hvilken type du er, er umuligt at forudsige, ligesom nogen elsker følelsen af meget store plugs og andre er godt tilfredse med de små. Hvis du følger de forholdsregler jeg har præsenteret her, bør du sagtens kunne lege dig frem til dine personlige præferencer.

 

Anbefalet legetøj

Jeg har som sagt udvalgt det jeg mener er de bedste produkter, når man skal i gang med prostatamassage.

 

Skyllepumper

Firmaet OUCH! laver nogle glimrende skyllepumper til en ganske fornuftig pris. De er nemme at rengøre og anvende, og de er fremstillet af kvalitetsmaterialer. Pumperne fra OUCH! fås i tre forskellige størrelser: Lille, medium og stor.

Ouch - Anal Douche lille

Ouch - Anal Douche mellem

Ouch - Anal Douche stor

 

Glidecreme

Det er svært at vælge den bedste glidecreme, da markedet er meget stort og det er meget personligt hvad man foretrækker. Ikke desto mindre vil jeg mene at alle kan få glæde af disse tre eksempler:

Pjur Aqua - Vandbaseret glidecreme 

Pjur Original - Silikonebaseret glidecreme

Pjur Backdoor - Silikonebaseret anal glidecreme

 

Plugs

Jeg anbefaler varmt at man køber et træningssæt med tre plugs i. Dette sæt fra Colt består af tre glatte plugs – altså uden riller, buler og så videre. Der er et fornuftigt spænd i størrelse mellem det mindste og det største, og det er en særdeles god vare til prisen. Find sættet her.

Foretrækker du et plug af stål, er Luv Plug fra Metal Worx et virkeligt godt bud. Det er ikke så stort, men perfekt formgivet til prostatamassage. Luv Plug er lidt af et luksusprodukt, både hvad kvalitet og pris angår, men det er altså et pragtfuldt stykke legetøj. Find det her.

Colt - Anal træningssæt

Metal-Worx - Luv plug - Anal dildo i stål

 

Vibratorer

Der er én prostatavibrator, der hæver sig op over mængden, og det er OBoy fra det berømte firma Rocks-Off. OBoy er på størrelse med en tyk finger, og derfor perfekt egnet til begyndere. Den er udformet noget nær perfekt, enormt let at anvende og den har en god vibrator. Selv prisen holder, og skulle man have lyst til at prøve noget større og vildere, er der en hel serie af lignende produkter fra samme firma. Find OBoy her.

Til sidst vil jeg anbefale en analkuglestav. Lad dig ikke narre af, at der er en kvinde udenpå pakken. Mænd kan finde mindst lige så stor glæde ved den. Jeg har valgt denne model på grund af prisen, og fordi vibratoren kan tages ud. Man kan således bruge den under vand, hvis man har lyst, og vibratoren er en god bulletvibrator i sig selv, som din partner så kan bruge imens. Find den her.

Rocks Off - Oboy-prostatavibrator

Ready 4 Action - Vibrerende analkugler


Skrevet af:
Martin Schjönning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag

Gode tilbud • Konkurrencer • Information om arrangementer • Tips og tricks til dit sexliv
Information om nye produkter • Og meget mere fra din foretrukne sexshop