Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Vent venligst...
Kurven er tom...
16.august 2017

Hvilken glidecreme skal jeg vælge?

Er det altid en creme?

Glidemidler til brug ved sex, betegnes overordnet som glidecreme, selvom mange varianter, mere minder om gelé eller olie. Glidemidlerne betegnes ofte også som:, eksplorationscreme, smørelse, lubrikation, lube.

Hvorfor er det en god idé at bruge glidecreme?

Det er en udbredt opfattelse, at glidecreme er noget kvinder bruger, hvis de har passeret overgangsalderen, og ikke længere producerer nok naturligt smørelse. Eller at det er noget som bruges ved analsex.

Det er heller ikke forkert, men der er også rigtig mange andre gode grunde til at supplere med ekstra smørelse.

Tørre slimhinder

Denne giver masser af fugt

Det er en rigtig god ide, at bruge glidecreme, hvis du har passeret overgangsalderen eller hvis slimhinderne af andre grunde, ikke producerer nok fugt. Nogle opfatter den manglende fugt, som manglende lyst, og det er rigtig ærgerligt, da de to ting ikke altid hænger sammen.

Hvis sex opleves smertefuldt og ubehageligt på grund af manglende fugt, kan det efterfølgende være svært at føle lyst, og så kan sexlivet gå helt i stå.

Med en god glidecreme kan lysten og nydelsen være mindst ligeså stor, og rent faktisk er der mange kvinder, som oplever en endnu større seksuel nydelse efter overgangsalderen. Pjur har udviklet en serie glidecremer særligt til kvinder, der har passeret overgangsalderen. Disse produkter fungerer også som en slags fugtighedscreme, der er tilpasset PH værdien og en naturlig, sund bakterieflora i underlivet. Så ud over at sørge for, at det er rart at have sex, sørger produkterne også for, at der er en sund balance omkring slimhinderne.

Analsex

Ved analsex er glidecreme også en rigtig god idé, da huden i anus, ikke selv producerer naturligt glidemiddel, og det derfor let kan blive smertefuldt. Med glidemiddel, bliver huden smidig, friktionen minimeret, og eventuelle hår, vil ikke komme i vejen.
Der er mange forskellige produkter, særligt udviklede til analt brug. Disse varianter vil typisk være silikonebaserede og drøje i brug, men der er også varianter, som er vandbaserede, og udviklet til brug med sexlegetøj.
 

Glidecreme til det hele

Men… Det er faktisk utrolig dejligt at bruge glidecreme til al slags sex.
Glidecreme til massage af klitoris, glidecreme, når der bruges sexlegetøj, glidecreme til penis, til en god massage på hele kroppen, glidecreme på brysterne eller på balderne.


Glidecreme til ekstra nydelseMy glide

Der er mange typer af glidecreme, som har et ekstra formål, ud over at kunne gøre det hele glat, glidende og lækkert. Der er varianter, som har en kølende eller varmende effekt, som kan føles pirrende og stimulerende. Der er varianter, som har en lidt bedøvende effekt, hvilket kan være rigtig effektfuldt, hvis du har en tendens til at komme for hurtigt eller er ekstremt følsom, og gerne vil dæmpe intensiteten lidt. Der er også varianter, som har god smag, så de kan gøre oralsex til en anderledes oplevelse. Og så er der en masse andre, som kan give andre oplevelser.
 
Glidecreme handler altså ikke bare om at få det til at glide lettere, i tilfælde hvor kroppen ikke naturligt hjælper. At bruge glidecreme, er en hel verden af nye og anderledes sanseoplevelser.
Jeg kan VARMT anbefale dig, at gå på opdagelse i denne verden af nye sanser. Et par dråber, kan gøre en kæmpe forskel…
 

Hvad skal jeg vælge?

Som sagt, er der et hav af forskellige varianter, som det kan være svært at finde rundt i. Overordnet er der dog nogle forskellige typer.

Vandbaserede produkter

Alle disse produkter er vandbaserede, og derfor lette at skylle af huden igen. Vandbaserede glidemidler kan altid benyttes sammen med sexlegetøj og kondomer, da de ikke reagerer med latex/gummi og silikonematerialer.
Produkterne optages til en vis grad af huden, hvilket også gør dem meget velegnede, hvis de skal afhjælpe tørre slimhinder, og som regel er de helt ufarlige at indtage oralt. Mange kommer endda med god smag, netop med henblik på, at de skal være behagelige at smage på.

Ulempen kan være, at glideeffekten forsvinder efter noget tid, da produktet absorberes af huden, på samme måde som en fugtighedscreme. Når en del af væsken i produktet er absorberet af huden, kan det føles lidt klistret, indtil der tilføres lidt mere. Så med en vandbaseret type, skal du regne med at måtte supplere lidt hen ad vejen.

Silikonebaserede glidecremer

Glidecreme som er silikonebaseret trænger ikke ind i huden, og ligger derfor som et lag, uden på huden. Det bevirker, at der ikke skal ret meget til for at få en rigtig god glideeffekt. Hvis der er behåring, hvor glidemidlet skal bruges, er det også ideelt med et silikonebaseret produkt, da det minimerer friktionen og risiko for at der trækkes i hårene. Til analsex er silikoneprodukterne helt ideelle, da den tynde hud i anus ikke er slimhinder, og derfor ikke danner naturlig lubrikation.

Med en silikonebaseret glidecreme, rækker flasken altså rigtig langt, da den er meget drøj i brug.
Silikonebaserede produkter kan bruges sammen med kondomer og andre latex produkter, men bør ikke bruges sammen med sexlegetøj lavet af silikone. Det lyder lidt mærkeligt, at man ikke kan bruge silikone sammen med silikone… Men, et flydende silikonebaseret glidemiddel, kan opløse materialet i de hårde silikoneprodukter, netop fordi molekylestrukturen er den samme.
 
Der findes dog enkelte silikonebaserede produkter på markedet, som har en særlig sammensætning, der gør at det ikke skader legetøj af silikone. Men ... læs brugsvejledningen på produktet grundigt inden brug, så du er helt sikker.

En silikonebaseret glidecreme, kan også sagtens bruges til massage på resten af kroppen. Mange almindelige massageolier er designet til at have en plejende effekt for huden, og efterlade den frisk og blød. Det gør silikonen ikke, da den slet ikke trænger ind i huden. Men hvis formålet med massagen er, at den skal udvikle sig til mere intim leg, kan det være en fordel at bruge et silikonebaseret glidemiddel.

En ulempe ved at bruge silikonebaseret glidecreme, frem for den vandbaserede er, at den er lidt sværere at vaske af, og den kan føles lidt syntetisk og fedtet at få i munden.

Massageolie

Kan man også bruge massageolie som glidecreme?
Massageolie er også lavet til at kunne glide på huden, og kan derfor også bruges som glidecreme ved sex, men der er nogle ting du skal være opmærksom på.
Hvis massageolien er oliebaseret, kan den ikke bruges sammen med kondomer af latex (hvilket de fleste kondomer er lavet af), da den vil opløse kondomet. Det samme gælder andre produkter lavet af latex.
Massageolie er ofte tilsat parfume, som kan virke irriterende for den tynde hud omkring kønsdelene.
PH værdien i massageolie kan være meget højere end den du naturligt har omkring kønsdelene, og derfor kan det, i nogle tilfælde give kløe og ubehag. Der kan også være tilsat andre stoffer, som ikke generer huden andre steder på kroppen, men som de sarte slimhinder på kønsdelene reagerer på.
 
En stor fordel ved at bruge oliebaseret massageolie, frem for andre alternativer, er at olien trænger ind i huden, og ofte er der tilsat ingredienser, som er meget gavnlige for huden og efterfølgende gør den blød og lækker (måske også velduftende). Nogle olier er tilsat ingredienser, som virker beroligende eller rensende på huden.

Hybridprodukter

Hvis aftenen starter med en god massage, er det en fordel, hvis olien også kan bruges til mere intim massage, og måske efterfølgende sex.
Durex har udviklet et produkt, som er ideelt, både som massageolie og som glidecreme til intimt brug. Produktet hedder Durex Play 2 in 1.
Produktet er vandbaseret, men med en konsistens der gør, at det er meget velegnet, til massage på hele kroppen. Samtidigt har produktet en lav PH værdi, som passer til den, der findes i intimområdet. Glidemidlet vil derfor ikke virke generende nogen steder, og kan bruges all-round.
 
God fornøjelse - og husk en god glidecreme...

Skrevet af:
Marie Oddershede

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag

Gode tilbud • Konkurrencer • Information om arrangementer • Tips og tricks til dit sexliv
Information om nye produkter • Og meget mere fra din foretrukne sexshop