Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Vent venligst...
Kurven er tom...
26.august 2018

Klæd dig ud!

Masker

Masker bruges til at maskere sig med. Man tager altså en maske på, for at skjule hvem man er, eller for at foregive at være en anden.
Mennesker har altid brugt masker til forskellige formål. For eksempel på jagt, har man brugt dyremasker, eller camouflagemasker. Ved religiøse eller andre ceremonielle begivenheder, har masker også været brugt, til at symbolisere noget bestemt, eller for at tilkalde ånder eller dæmoner.
I skuespil, har masken også været brugt flittigt. Dels som en let måde at iføre sig en ny identitet, men også til at udtrykke en bestemt sindstilstand eller karakter.

I moderne film og teater, skal man selv regne ud, hvem der er de gode og de onde, de triste og de glade, hvor man i gamle skuespil, fik et tydeligt praj ved skuespillernes påklædning og masker.
 

Forventning og overraskelse

Da jeg var en lille pige, kendte jeg én eneste skuespiller, og det var Egon Olsen fra Olsenbanden.
 
Jeg skulle så se en anden film, og min mor forklarede mig, at i den nye film var det den samme skuespiller, men her spillede han en helt anden rolle, så han var IKKE Egon Olsen i den film.
Jeg glædede mig til at se, hvem han så var i den nye film, og jeg var spændt på, om han var så godt klædt ud, at jeg måske slet ikke kunne kende ham.

Da jeg så at han bare lignede sig selv, og slet ikke var klædt ud, på nogen som helst måde, blev jeg SÅ skuffet… For i min lille barneverden, så VAR han jo Egon, og kunne ikke pludselig være en anden, uden at klæde sig ud.
Det er jo en sød historie om en lille pige… For alle voksne, kan godt forstå, at en skuespiller kan spille mange forskellige roller, selvom han ligner sig selv.


Men, kan vi nu også altid det?

Nej, faktisk er der noget i os, som stadig er som jeg var dengang. Vores opfattelse af andre personer, bygger i høj grad på det vi ser.
I parforhold, hvor det hele er blevet lidt kedeligt og fastlåst, fordi parterne hver især har indtaget en bestemt rolle, og en bestemt opfattelse af den anden, kan det have en ENORM effekt, at klæde sig ud. På den måde siger man højt og tydeligt :’Nu er jeg en anden’. Og modparten kan se det.

Den kendte Amerikanske parterapeut Esther Perel, fortæller i sin bog ’Erotisk Intelligens’, meget om netop det, med at låse hinanden fast i nogle bestemte roller, og også om hvordan man kan bryde dem, og på den måde bevare gnisten i forholdet.

En maske kan være et rigtig frækt krydderi til Jeres erotiske lege. Hos Belugi har vi et meget stort udvalg af maske i forskellige stilarter, til både mænd og kvinder.
 


Kostumer

At iklæde sig en anden identitet fra top til tå, kan også virke stærkt erotisk, både for den der ser på dig, men absolut også for dig selv. Det, at iklæde dig en anden identitet, kan gøre det lettere at give slip på hæmninger og forbehold, og bare give din ’rolle’ fri til at give den gas.
Så selvom det kan virke lidt fjollet at tage et kostume på, som du slet ikke føler du kan identificere dig med, så kan det altså blive en rigtig god oplevelse at prøve alligevel.

Udklædningen kan være alt fra sødt, frækt lingeri, frækt tøj i læder-look, eller noget der mere minder om et rolle-kostume. F.eks. sygeplejerske, cheerleader, stewardesse, politi.
 
 

Gå på opdagelse HER

Skrevet af:
Marie Oddershede

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag

Gode tilbud • Konkurrencer • Information om arrangementer • Tips og tricks til dit sexliv
Information om nye produkter • Og meget mere fra din foretrukne sexshop