Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Vent venligst...
Kurven er tom...
27.juli 2020

Bliv forelsket så tit du vil...

Hvor fløj sommerfuglene hen?

Ofte vil et parforhold starte hedt og lidenskabeligt. Du oplever forelskelsen og begæret bruse i kroppen, og føler, at du kan erobre hele verden, og at denne helt rigtige følelse vil vare evigt. Fordi du har fundet den helt rigtige partner.

I menneskekroppen er der indbygget en masse mekanismer, som skal ’snyde’ os til at gøre det der skal til, for at vores art kan videreføres. Forelskelse, begær og det enorme overskud som følger med, når alle ’lokke-hormonerne’ frigives, ER kun lokkemad. Det er vidunderligt mens det står på, og hvis vi ser bort fra, at mennesket er bevidst om prævention, så ville missionen om at viderebringe arten være fuldført efter et kort stykke tid. Og der er ikke længere brug for ’lokkemaden’. Når afkommet er kommet til verden, vil andre hormoner blive udløst. Hormoner, som skal ’lokke’ forældre til at passe på barnet, indtil det kan klare sig selv….
 
Men, hvad er der så sket med følelsen af at kunne erobre verden, følelsen af bruset, begæret, og følelsen af, at partneren er den helt rigtige?

Når nu disse stærke følelser er fremkommet ved hjælp af ’lokke-hormonerne’, vil følelsen af glæde og lykke også aftage, når hormonerne ikke længere bliver dannet. Hvis vi tænker, at den vilde forelskelse og hormonernes brusen, er det samme som den kærlighed, lykke og glæde, som gør livet værd at leve, så bliver det svært at føle sig lykkelig, på den lange bane.
Men... Når kroppens egne biologiske funktioner er færdige med at udføre deres blændværk, er vi heldigvis indrettet med en begavelse, som gør, at vi selv kan snyde og lokke hormonerne i produktion igen.

Så når du sidder der med din partner og tænker, at han/hun er blevet kedelig. Det vilde begær er forsvundet, de spontane oplevelser, er efterhånden blevet mere sjældne, og følelsen af, at det er helt rigtigt, føles ikke længere så stærk.
 
Er det nu også rigtigt, når det ikke længere bruser i kroppen?
 
Det er nu, du selv kan være med til at lave sin egen lykke, og selv gøre sig til herre over brusene. Det var så let og ligetil, da de gode følelser bare blev foræret, uden at du skulle gøre noget. Det er nu, du selv skal arbejde for din lykke. Se grundigt på din partner. Hvad var det du godt kunne lide? Har I forudsætninger for at kunne have det godt sammen på andre planer? Er I gode venner? Har I nogle mål og værdier I kan dele? Bliver du beriget og glad af at være sammen med vedkommende?
Hvis du gerne vil have det godt, og have et velfungerende parforhold med den partner du har, så tag beslutningen, og accepter så, at adrenalinbrusene og den vilde lykkefølelse, ikke længere er gratis, men at du selv kan skabe dem, hvis du gider gøre en indsats.
Og hvordan gør man en indsats?
 
Det er meget svært at være menneske, fordi vi har en hel masse, meget komplekse tanker og følelser, og bevidste og ubevidste traumer. Vi husker rigtig mange hændelser og følelser, både bevidst og ubevidst. Kroppens mange funktioner, påvirker også tanker og følelser og vores opfattelse af det omkring os. Vi bliver påvirket af det miljø vi er i, af maden vi spiser, af lyde, dufte, søvnmønstre, motion og alt muligt andet. For hvert eneste menneske er samspillet mellem alle disse faktorer helt unikt, og så komplekst at ingen har det fulde overblik over hvad der styrer og påvirker hvad.
Derfor er det meget svært at fortælle alle mennesker hvordan man bliver lykkelig og har det godt. Det er det enkelte menneskes opgave, at prøve at forstå sig selv.

Der er selvfølgelig forsket helt enormt meget i, hvordan man bliver lykkelig, for i vores moderne samfund, hvor det ikke er overlevelse og reproduktion, som styrer os, er det fælles for alle mennesker, at vi gerne vil have det godt og føle os lykkelige.
Der er en masse ting, vi helt sikkert ved, er vigtige for at have det godt,- og så er der alle de tillægsfaktorer, som gør det svært at sætte to streger under noget som helst.
 
Der er også en række adfærdsmønstre og reaktioner, som er fælles for mange mennesker, og derfor kan bruges som udgangspunkt. Men der er stadig alle de andre ting, der gør at ingen er ens.
 
Jeg vil i min kommende artikelserie, ’Bliv forelsket så tit du vil’, give en række bud på, hvordan man kan påvirke sin egen lykke, og selv skabe ’brusene’, der får det hele til at føles HELT rigtigt. Mine forslag, skal ikke læses som en endegyldig opskrift, men som inspiration, hvor jeg håber, at du finder et eller andet, du kan bruge til noget godt.

Skrevet af:
Sexolog, Marie Oddershede

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag

Gode tilbud • Konkurrencer • Information om arrangementer • Tips og tricks til dit sexliv
Information om nye produkter • Og meget mere fra din foretrukne sexshop